Niestety Twój system operacyjny nie jest już wspierany i dlatego nie możemy poprawnie wyświetlić tej strony. Przepraszamy za utrudnienia.

Aktualności

powrót do listy

SZOKUJĄCE POTRAWY

Polecane | Programy |
SZOKUJĄCE POTRAWY
SZOKUJĄCE POTRAWY  Foto: TVN

SZOKUJĄCE POTRAWY

Dokument, Polska, rok produkcji: 2019

Pieczone nietoperze, sos ze skisłych ryb, małpie głowy z rusztu, a może larwy pszczół w miodzie? Każdy kraj ma swoje tradycyjne potrawy, które jego mieszkańcy jedzą na co dzień. Dla turystów nie jest to już takie oczywiste! Antropolog i miłośnik egzotycznych wypraw Jarek Nowak w nowym programie wybierze się w kulinarną podróż po najdziwniejszych kuchniach świata! Szokujące potrawy to nowy program, który zaskoczy Was pomysłowością kucharzy. „Szokujące potrawy” na ITVN Extra już od 8 września, w każdą niedzielę, o godzinie 20:55 (CET – Berlin, Paryż), 20:55 (CST – Chicago), 21:55 (EST – Nowy Jork).

SZOKUJĄCE POTRAWYSZOKUJĄCE POTRAWY
Foto: TVN

W premierowym odcinku Jarek Nowak zabierze widzów w podróż kulinarną do Peru, by odkrywać jedne z najbardziej szokujących potraw świata. Prowadzący odwiedzi Iquitos, miasto położone nad Amazonką, do którego nie prowadzi żadna droga lądowa. W poszukiwaniu ekstremalnych doznań smakowych dotrze na targ, gdzie handluje się produktami prosto z dżungli. Oprócz żółwi, krokodyli, ryb i robaków można dostać tam magiczne zioła i dziwaczne mikstury na najdziwniejsze przypadłości. Jarek odwiedzi też plemię, którego przysmakiem jest… małpa. W jego menu znajdą się również żółwie jaja, jelito z zawartością i ostra zupa z ryby karaczama. Czy nasz prowadzący odważy się spróbować tych szokujących potraw? Dlaczego miejscowa ludność decyduje się na spożywanie tak nietypowej żywności? Oglądajcie program „Szokujące potrawy” i odkryjcie najdziwniejsze tradycje kulinarne w Peru!

 

TEKST TVN

JESTEM Z POLSKI
Następny artykuł:

JESTEM Z POLSKI

tvnpix