Niestety Twój system operacyjny nie jest już wspierany i dlatego nie możemy poprawnie wyświetlić tej strony. Przepraszamy za utrudnienia.

Aktualności

powrót do listy

KUCHNIA DLA ODWAŻNYCH

Polecane | Programy |
KUCHNIA DLA ODWAŻNYCH
KUCHNIA DLA ODWAŻNYCH  Foto: TVN

KUCHNIA DLA ODWAŻNYCH

Program kulinarny, Polska, rok produkcji: 2018

Bycze jądra, kozie nerki, wątróbki z dorsza, ozory wołowe i strusie żołądki. To jedne z niewielu produktów, z których Walenty Kania potrafi przyrządzić prawdziwą ucztę. Z wykształcenia jest technologiem żywności i zootechnikiem, a z pasji kucharzem, podróżnikiem i koneserem wszelkich jedzeniowych osobliwości. W "Kuchni dla odważnych" Walenty przekonuje, że można zjeść niemal wszystko! Zapraszamy do ITVN Extra środę, 6 marca, o godzinie 19.35 (CET – Berlin, Paryż), 19.35 (CST – Chicago), 20.35 (EST – Nowy Jork)

KUCHNIA DLA ODWAŻNYCHKUCHNIA DLA ODWAŻNYCH
Foto: TVN
KUCHNIA DLA ODWAŻNYCHKUCHNIA DLA ODWAŻNYCH
Foto: TVN
KUCHNIA DLA ODWAŻNYCHKUCHNIA DLA ODWAŻNYCH
Foto: TVN

 

W pierwszym odcinku Walenty przygotuje mózg wieprzowy w panierce, podany w formie klasycznego burgera. Taką nietypową kanapkę zaserwuje gościom śląskiego festiwalu piwa w Katowicach "Beer Silesia". Na krakowskich Dolnych Młynach zatrzyma swojego foodtrucka, aby poczęstować zaskoczonych bywalców tej okolicy byczymi jądrami prosto z Węgier, w krwistym śliwkowo-czereśniowym sosie z dodatkiem cynamonu. A na koniec przyrządzi flambirowane poczwarki jedwabników dla gości pubu Strefa Piwa znajdującego się na krakowskim Kazimierzu. Do tych duszonych w soku pomarańczowym z dodatkiem whisky „robaki” spróbuje przekonać przypadkowych przechodniów.

 

Więcej na www.itvnextra.pl

TEKST TVN

OPERACJA: LOT
Następny artykuł:

OPERACJA: LOT

tvnpix