Z GRUNTU ZDROWO
Program, Polska, rok produkcji: 2019
Tadeusz Muller miłość do gotowania odziedziczył w genach. Z wykształcenia psycholog, który na co dzień zajmuje się tworzeniem i wdrażaniem food conceptów. Syn Magdy Gessler w swoim nowym programie "Z gruntu zdrowo" udowodni, że polskie warzywa i owoce to bezcenne źródło zdrowia i nieskończona inspiracja do tworzenia pysznych potraw. Tadeusz pojedzie na pola, by przekonać się na własne oczy, jak wyglądają uprawy, a w swojej kuchni pokaże przepisy na dania, które będą prawdziwymi bombami witaminowymi. Zapraszamy do ITVN Extra w piątki, od 6 września, o godzinie 19:35 (CET – Berlin, Paryż), 19:35 (CST – Chicago), 20:35 (EST – Nowy Jork).
Z GRUNTU ZDROWO
W pierwszym odcinku udamy się z Tadeuszem do Kosowa Lackiego na Mazowszu, gdzie buraki uprawiane są z należytą im uwagą. O tym jak wymagająca jest uprawa tych warzyw i o ich najciekawszych odmianach opowie mu Bartek, który jakiś czas temu porzucił swoje warszawskie życie i przeprowadził się na wieś. Razem z Tadeuszem przygotują pyszną kanapkę z burakiem z ogniska oraz kozim serem. W swoim studio nasz prowadzący zdradzi widzom przepis na zakwas z buraków, buraczaną tartę z twarogiem oraz zupę krem.
Na mapie jego podróży znajdą się też Jastrzębniki niedaleko Kalisza, gdzie szukać będzie pomidorów idealnych oraz Małopolska, gdzie uda się na biouprawę cebuli!
TEKST TVN