SZTUKA MIĘSA
„Sztuka mięsa” to autorski program kulinarny Tomasza Jakubiaka. Weźmie on pod lupę to, co od wieków jest specjalnością naszej kuchni, czyli mięso. Zapraszamy do ITVN Extra w środy o godzinie 19:35 (CET – Berlin, Paryż), 19.35 (CST – Chicago), 20.35 (EST – Nowy Jork, Toronto).
Zarówno Tomasz, jak i 98 proc. Polaków przyznaje się do jedzenia mięsa. Dzisiaj mięsne dania kojarzą się nie tylko ze "schabowym" czy "mielonym", ale także z coraz odważniejszymi połączeniami. W tym programie kucharz pokaże widzom, jak w prosty sposób z pysznego polskiego mięsa i wędlin przygotować smaczne dania. W każdym z odcinków poznamy lokalnego hodowcę, który opowie, w czym tkwi sekret dobrego mięsa. A prowadzący przygotuje dwa dania, które będą autorskim spojrzeniem na to, co znamy i lubimy m.in. wołowinę, wieprzowinę, drób, dziczyznę, ryby etc.
TEKST TVN