KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ

KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ
KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ

KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ

Synowie Macieja Kuronia kultywują rodzinną tradycję profesjonalnego gotowania. W swoim programie „Kuroniowie rozgryzają” Jan i Jakub prezentują przepisy na smaczne dania oraz przygotowują oryginalne potrawy inspirowane znanymi artystami, filmami i książkami. Jakie dania powstały ku czci słynnych Europejczyków? Jaki gust mają młodzi szefowie kuchni? Na kulinarne show zapraszamy od 5 stycznia w każdy wtorek i czwartek o godz. 20.15 (CET – Berlin, Paryż, CST – Chicago) i 21.15 (EST – Nowy Jork) do ITVN Extra!

Jeszcze dekadę temu Jan i Jakub Kuroniowie w ogóle nie wykazywali zainteresowania zawodem kucharza – profesji, którą do perfekcji opanował ich ojciec. Zamiast o zapleczach znanych restauracji myśleli raczej o graniu w piłkę, spełnianiu się jako gwiazdy muzyki czy niesieniu pomocy w mundurach straży pożarnej. Jednak z roku na rok szefowie kuchni z całego świata cieszą się coraz większym prestiżem, a praca ta przestała być typowo kobieca. Te zmiany kulturowe zachęciły rodzeństwo do spróbowania swoich sił w tym, co mają we krwi – w gotowaniu!

Co kryje się za nazwami najsłynniejszych potraw świata: wołowina Esterhazy, Boeuf Stroganow, kotlety Pożarskiego, Tournedos a la Rossini, lody Melba czy gruszki Piękna Helena? W programie „Kuroniowie rozgryzają” widzowie poznają przepisy na ulubione potrawy znanych osobistości ze świata kultury, sztuki i polityki. Jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w czasach Ojca Chrzestnego, Ani z Zielonego Wzgórza i Wojaka Szwejka? Dowiedzą się Państwo, oglądając ITVN Extra. Zapraszamy!

MATERIAŁY ITVN

podziel się:

Pozostałe wiadomości

FACHOWCY

FACHOWCY

ZŁOMOWISKO PL 12

ZŁOMOWISKO PL 12

DIABELNIE BOSKIE

DIABELNIE BOSKIE

ZGŁOŚ REMONT 9

ZGŁOŚ REMONT 9

KRÓLOWE ŻYCIA

KRÓLOWE ŻYCIA

OSADZONE. BLOK F

OSADZONE. BLOK F