Aktualności

powrót do listy

KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ

Programy |
KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ
KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ  Foto: ©Kuchnia+

KURONIOWIE ROZGRYZAJĄ

Program „Kuroniowie rozgryzają” przybliża widzom kuchnię europejską poprzez ulubione dania znanych Europejczyków. Na kolejne odsłony serii zapraszamy do ITVN Extra w każdą środę od 22 listopada o godz. 18.20 (CET – Berlin, Paryż), 18.20 (CST – Chicago) i 19.20 (EST – Nowy Jork). Co tydzień będziemy emitować dwa odcinki.

Program Jana i Jakuba Kuroniów - synów Macieja Kuronia – przedstawia najsłynniejsze przepisy stworzone ku czci znanych postaci lub zainspirowane ich gustem oraz potrawy, które przeszły do historii sztuki kulinarnej dzięki filmowi i literaturze.

W programie „Kuroniowie rozgryzają” widzowie poznają przepisy na ulubione potrawy wspaniałych artystów oraz postaci z życia politycznego. Dowiedzą się Państwo, jakie dania powstały specjalnie dla Nelsona i Pawłowej, co jedzono w czasach Ojca Chrzestnego, Ani z Zielonego Wzgórza i Wojaka Szwejka. Prowadzący odkryją również prawdę na temat tego, co kryje się za nazwami najsłynniejszych potraw świata: wołowina Esterhazy, Boeuf Stroganow, kotlet Pożarskiego, Tournedos a la Rossini, lody Melba, czy gruszki Piękna Helena. Tego nie można przegapić!

 

MATERIAŁY ©Kuchnia+

NIEZNISZCZALNI
Następny artykuł:

NIEZNISZCZALNI

tvnpix