Aktualności

powrót do listy

JAKUBIAK – Z MIŁOŚCI DO LOKALNOŚCI

Programy |
JAKUBIAK – Z MIŁOŚCI DO LOKALNOŚCI
JAKUBIAK Z MILOSCI DO LOKALNOSCI   Foto: ©Kuchnia+

JAKUBIAK – Z MIŁOŚCI DO LOKALNOŚCI

W nowym, autorskim programie „Jakubiak - z miłości do lokalności” Tomek Jakubiak zabierze widzów w niezwykłą, kulinarną podróż po Polsce i przedstawi im całą paletę produktów i smaków zakorzenionych w naszej kulturze. Na premierowe odcinki zapraszamy do ITVN Extra w każdą środę od 6 września o godzinie 20.10 (CET – Berlin, Paryż), 20.10 (CDT – Chicago) i 21.10 (EDT – Nowy Jork).

Jak powstaje kapusta kiszona z Charsznicy, sok z czarnego bzu, konfitury z zielonych pomidorów, kartacze czy bliny żmudzkie? Co niezwykłego mają w sobie kabanosy z Andrychowa i kamiennogórski ser pleśniowy? Tego wszystkiego dowiedzą się widzowie z nowego programu Tomka Jakubiaka. Sympatyczny prowadzący odkryje na nowo polskie produkty i zainspiruje się nimi przy tworzeniu ciekawych dań. Tym razem na wspólne gotowanie zaprosi on swoich widzów do niedużej, ale pełnej ciepła i bardzo klimatycznej kuchni.

JAKUBIAK Z MILOSCI DO LOKALNOSCI ©Kuchnia+ JAKUBIAK Z MILOSCI DO LOKALNOSCI ©Kuchnia+

Tomasz Jakubiak gotowaniem jest zafascynowany od najmłodszych lat. Kulinaria to jego żywioł, miłość i ogromna pasja. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Na jego inspirujący program „Jakubiak – z miłości do lokalności” zapraszamy do ITVN Extra!

 

MATERIAŁY ©Kuchnia+

BILANS
Następny artykuł:

BILANS

tvnpix