Aktualności

powrót do listy

JAKUBIAK LOKALNIE

Programy |
JAKUBIAK LOKALNIE
Jakubiak lokalnie  Foto: ©Kuchnia+

JAKUBIAK LOKALNIE

Tomek Jakubiak, kucharz i dziennikarz kulinarny, po raz kolejny odkrywa smaki z różnych miejsc w Polsce i inspiruje się nimi w swojej kuchni. Jakie regiony odwiedzi i które lokalne aromaty połechcą jego podniebienie? Na kolejne odcinki programu „Jakubiak lokalnie” zapraszamy w każdy piątek i sobotę od 2 czerwca o godzinie 20.10 (CET – Berlin, Paryż), 20.10(CDT – Chicago) i 20.10 (EDT – Nowy Jork) do ITVN Extra.

W kolejnych odcinkach serii Tomek podróżuje po Polsce, szukając kulinarnych ciekawostek. Produkty lub potrawy charakterystyczne dla odwiedzanego miejsca są dla niego punktem wyjścia do pełnego pasji gotowania autorskich przepisów.

Jakubiak pokaże, jak wykorzystać w kuchni kozi ser, czy znakomity dojrzewający kindziuk. Zdradzi, co można wyczarować z cebuli, czy niedocenianych fragmentów wieprzowej tuszy. Podpowie z czym najlepiej smakuje żydowski czulent i jak odczarować zwykłe ziemniaki, by stały się kulinarnym hitem. Zachęcamy do oglądania „Jakubiaka lokalnie” w ITVN Extra!

 

MATERIAŁY ©Kuchnia+

SPACERY PO DNIE
Następny artykuł:

SPACERY PO DNIE

tvnpix